Egoboost!

Måste tipsa er tjejer om denna bok! Läs den, det har jag precis gjort.
Den är lite som en energikick och man får väldigt bra tips och idéer om allt möjligt smått och gott.

Boken heter Egoboost

Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer

 

Tjejen som skrivit denna bok heter Isabella Löwengrip, även känd som ”Blondinbella”.

Hon är 21 år och driver en av Sveriges största bloggar, hon är entreprenör, författare och chefredaktör för Egoboost Magazine. Ganska sjukt att hon driver allt detta och är bara 21 år, snacka om imponerande tjej!

Genom hennes blogg har hon kommit i kontakt med tjejer som har stora kroppskomplex, krav, kärleksproblem, ätstörningar mm. Hon är även medveten om hur svårt det egentligen är att vara ung tjej. Med erfarenheter hon själv fått på vägen, genom kritik, elaka kommentarer i bloggen, och från tuffa journalister, eller från när hon själv gick i skolan. Så skrev hon denna bok för att kunna dela med sig av hennes egna knep och sätt att överleva alla dessa problem.

Smart enligt mig, för man känner verkligen igen sig i henne när hon beskriver olika situationer hon suttit i eller hennes panik och ångest som kunde uppstå över skolan och arbetet.

 

Boken är uppdelad i 5 kapitel:

  1. Krav och komplex- Det handlar om just det här med kroppskomplexen, hur dumt det egentligen är att jämföra sig med andra. Alla ser vi ju faktiskt olika ut! All den tid vi lägger ner på våra komplex kunde användas till något annat. För det är oftast bara vi själva som stör oss, andra lägger inte ens märke till det.
  2. Kärlek och vänner Svartsjukekarusellen, hur ska man agera när killen ska ut med sina kompisar och man själv ska sitta hemma. Våga göra slut- med en vän! Vad är en bra vän och vad är en dålig vän?
  3. Mat, vikt och jobbiga tankar- Hur tacklar man panikångesten, måndags ångesten eller plugg och prestationsångesten? Du står och väljer kläder och plötsligt börjar gråta för allt bara sitter fel eller känns fel….Hur ska du tänka?
  4. Päron och plugg- Från höstdepp till höstpepp, sluta brusa upp sig i onödan, att stå emot grupptryck, gymnasieval.
  5. Ditt nya jag- Att både ha mål och leva i nuet, du är ditt varumärke 24/7, var superwoman i ditt eget liv.

 

Ett klokt stycke från boken:

”Det finns inget här i världen som man kan misslyckas med. Man kan bara göra mindre bra ifrån sig och man kan göra bra ifrån sig. Gör du mindre bra ifrån dig så får du vara glad för att du därigenom lär dig mer om dina egna brister och styrkor. Presterar man bara perfekt hela tiden så utvecklas man inte.”


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0